Dežurna služba: vodovodi: 041 625 191, pogrebna služba: 041 634 168 ...
Obvestila
Nov 10

Pravilno ravnanje z odpadki oseb, ki kažejo znake bolezni novega koronavirusa in odpadno zaščitno opremo nasploh

Komunala Tolmin d.o.o. obvešča vse uporabnike komunalnih storitev, da je Ministrstvo za okolje in prostor sporočilo, da osebe, ki imajo potrjeno okužbo oziroma so zaradi suma na okužbo z novim koronavirusom v domači oskrbi, osebne odpadke ter odpadke od čiščenja prostorov odložijo v plastično vrečo za odpadke in jo, ko je polna, tesno zavežejo. To vrečo naj nato namestijo v drugo plastično vrečo za odpadke in tudi to tesno zavežejo ter jo ločeno hranijo vsaj 72 ur, preden jo odložijo v zunanji zabojnik za mešane komunalne odpadke.

V zabojnik za zbiranje mešanih komunalnih odpadkov sodi tudi vsa odpadna obvezna zaščitna oprema (maske, rokavice, čistilne krpe, razkužilni robčki …), ki jih pri svojem delu uporabljajo zaposleni v različnih podjetjih in panogah (šoferji, učitelji, vzgojitelji, prodajalci) ali pa občani (npr. pri nakupovanju v trgovinah, obisku javnih ustanov).

Poleg vsega se moramo zavedati tudi izpostavljenosti smetarskih ekip, ki dnevno odvažajo odpadke. S pravilnim ravnanjem lahko dodatno pripomoremo k njihovi zaščiti in zdravju.

V primeru negotovosti kam z odpadki, nas lahko pokličete ali nam pišete.

Več informacij je na spletnih straneh Ministrstva za okolje in prostor in na spletnih straneh Nacionalnega inštituta za javno zdravje, kjer so objavljena Priporočila za čiščenje in ravnanje z odpadki v domači oskrbi pri ljudeh s COVID-19 (ali sumom na COVID-19).

Dostopnost (X)