Dežurna služba: vodovodi: 041 625 191, pogrebna služba: 041 634 168 ...

POLITIKA VAROVANJA OSEBNIH PODATKOV

Politika varovanja osebnih podatkov opisuje način zbiranja, uporabe, obdelave in shranjevanja osebnih podatkov, katere nam posredujejo stranke/uporabniki naših storitev obveznih občinskih gospodarskih javnih služb varstva okolja neposredno, po pošti oziroma drugih kanalih ali jih pridobimo po dolžnosti, vezani na opravljanje storitev obveznih občinskih gospodarskih javnih služb varstva okolja. Z našo politiko sprejemamo vse potrebne ukrepe, s katerimi zagotavljamo skrbno zbiranje in zakonito ter varno obdelavo osebnih podatkov. V podjetju imamo določeno osebo, ki je zadolžena za varstvo osebnih podatkov v skladu s Splošno uredbo EU o varstvu osebnih podatkov – Uredba GDPR (Uredba EU 2016/679). Osebe, ki v našem podjetju lahko dostopajo do osebnih podatkov so zavezane, da jih uporabljajo le za namen, ki je skladen z veljavno zakonodajo, s sklenjeno pogodbo ali v skladu s pridobljenim soglasjem.

Upravljavec osebnih podatkov

Upravljavec vaših osebnih podatkov je Komunala Tolmin d.o.o., Poljubinj 89h, 5220 Tolmin, elektronski naslov: info@komunala-tolmin.si, telefonska številka: 05/38 19 300.

Namen zbiranja in obdelave osebnih podatkov

Vse osebne podatke, ki nam jih posredujete oziroma jih pridobimo na podlagi veljavne zakonodaje, pravilnikov, uredb, odlokov s področja opravljanja naših storitev obveznih občinskih gospodarskih javnih služb varstva okolja, bomo obravnavali zaupno in jih uporabili zgolj v namene, za katere ste jih posredovali. Če bo nastala potreba po nadaljnji obdelavi vaših podatkov za kak drug namen, vas bomo o tem predhodno obvestili in vas zaprosili za vaše soglasje. Vaše osebne podatke uporabljamo:

  • za izvajanje naših storitev za vas v skladu z zakonom ali sklenjeno pogodbo,
  • za izstavitev računov za izvedene storitve in v primeru neplačila za opominjanje, izterjavo,
  • za obveščanje, vezano na izvajanje naših storitev (npr. motnje pri odvozu odpadkov, spremenjeni urniki odvoza odpadkov, motnje pri oskrbi s pitno vodo, odvajanju in čiščenju komunalnih odpadnih voda, napake na omrežju ali priključkih, razne akcije, …), obveščanje o reševanju reklamacij in podobno,
  • za doseganje skladnosti z ustreznimi zakoni in občinskimi odloki,

za ugotavljanje vaših potreb in želja z namenom prilagoditi izvajanje storitev obveznih občinskih gospodarskih javnih služb varstva okolja.

Obdelava osebnih podatkov s strani zunanjih izvajalcev

Pri zbiranju in obdelavi osebnih podatkov o strankah/uporabnikih naših storitev lahko za obdelavo teh podatkov uporabimo tudi naše podizvajalce, vendar le za namene, ki so navedeni zgoraj v sklopu namena zbiranja in obdelave podatkov, kot npr. tiskanje in pošiljanje računov. S svojimi podizvajalci v okviru pogodbe jasno določimo, kateri so ti podatki, varnost prenosa, čas uporabe, namen uporabe ter ostalo, kar je lahko še pomembno z vidika varstva osebnih podatkov. Ti podizvajalci so zavezani k spoštovanju varovanja osebnih podatkov, uporaba teh podatkov v druge namene pa je strogo prepovedana.

Dostop in popravki osebnih podatkov

Stranka/uporabnik naših storitev lahko preveri, s katerimi njegovimi osebnimi podatki razpolagamo, uveljavi pravico do popravka, pravico do izbrisa, pravico zahtevati omejitev obdelave osebnih podatkov in pravico do ugovora. Zahtevo stranke bomo obravnavali in nanjo odgovorili v skladu z določili Uredbe GDPR. V primeru, da osebnih podatkov ne bi smeli razkriti, bomo navedli razlog za takšno zavrnitev. Za osebne podatke želimo poskrbeti, da so točni, veljavni in popolni, zato želimo in pričakujemo, da se v primeru morebitnih napačnih informacij, stranka/uporabnik naših storitev obrne na nas. Osebne podatke, s katerimi razpolagamo, bomo na podlagi predloženih dokazov s strani stranke/uporabnika naših storitev popravili.

Spletni piškotki

Piškotki so majhne datoteke z besedilom, ki jih na vaš računalnik ali mobilno napravo shranijo spletišča, ki jih obiskujete. Naloge piškotkov so različne. Piškotki pomagajo spletišču, da si zapomni vaše nastavitve, npr. jezik, velikost črk in druge nastavitve, ki ste jih na svojem računalniku določili za ogled našega spletišča, tako da vam jih ob vnovičnem obisku ni treba vedno znova nastaviti. Na ta način si spletišča lahko zapomnijo vaše preference, informacijo, da ste v anketi spletišča že glasovali, ali zgolj dejstvo, da ste v spletišče že prijavljeni.

Nekateri piškotki so nujni za delovanje spletišča (npr. piškotek o prijavi), nekateri so namenjeni izboljšanju uporabniške izkušnje (npr. shranjevanje uporabnikovih preferenc), nekateri pa se uporabljajo tudi za spremljanje obiska na spletišču, kar njegovemu upravitelju pomaga pri stalnem izboljševanju spletne strani in uporabnikove izkušnje z njo.

V spodnji tabeli najdete piškotke, ki jih uporabljamo na spletnem mestu komunala-tolmin.si:

piškotek ime čas trajanja izvor namen
PH_HPXY_CHECK PH_HPXY_CHECK Trajanje seje nujen piškotek komunala-tolmin.si
ASP.NET_SessionId ASP.NET_SessionId Trajanje seje nujen piškotek aaa.bisnode.si
wfvt_# wfvt_# Trajanje seje nujen piškotek komunala-tolmin.si

Vedno imate možnost, da piškotke sprejmete ali zavrnete. Večina spletnih brskalnikov samodejno sprejme piškotke. Delovanje spletnega brskalnika lahko spremenite v nastavitvah, tako da računalnik piškotke zavrne ali da prejmete opozorilo, preden se piškotek shrani. Namestitev piškotkov lahko v brskalniku tudi popolnoma preprečite za vse obiskane spletne strani. Piškotke, ki so že shranjeni na vašem računalniku, lahko izbrišete.

Povezave do drugih spletnih strani

Naša spletna stran lahko, kot prednost strankam/uporabnikom naših storitev, vsebuje povezave ali reference na druge spletne strani, pri čemer podjetje ne odgovarja za zaščito zasebnosti in vsebino teh drugih spletnih strani. V vsakem primeru ta politika varovanja osebnih podatkov ne velja za druge spletne strani. Priporočamo, da si stranka/uporabnik naših storitev prebere politiko varovanja osebnih podatkov vsake spletne strani, ki jo obišče.

Sprememba politike varovanja osebnih podatkov

Podjetje lahko po lastni presoji revidira to politiko varovanja osebnih podatkov.

Spletna stran podjetja

Stranke/uporabniki naših storitev lahko obiščejo večino področij spletne strani, ne da bi razkrili svoje osebne podatke, saj na teh podstraneh ni potrebno vnašati nobenih informacij. Kljub temu pa nekaj naših interaktivnih storitev za uporabo interaktivnih funkcij zahteva osebno identifikacijo. Na teh podstraneh se lahko zahteva vnos osebnih podatkov. Na vsaki točki zbiranja podatkov so stranke/uporabniki naših storitev sproti obveščeni, kateri podatki so zahtevani in v katere namene bodo uporabljeni.

Varnost osebnih podatkov

V našem podjetju smo in bomo tudi v prihodnje sprejeli vse potrebne ukrepe za zaščito osebnih podatkov, ki jih pridobimo od vas. Izvajamo ustrezne tehnične, fizične in organizacijske ukrepe za zaščito osebnih podatkov. Ti ukrepi zajemajo predvsem varovanje pred zlorabo in nepooblaščenim dostopom, razkritjem, nepooblaščenim spreminjanjem ali uničenjem in izgubo podatkov. Vsi naši zaposleni in obdelovalci podatkov, ki imajo dostop do osebnih podatkov, so dolžni spoštovati zasebnost le-teh.

Čas hrambe osebnih podatkov

Osebni podatki se hranijo skladno z veljavno zakonodajo in za namene, povezane z izvajanjem storitev obveznih občinskih gospodarskih javnih služb varstva okolja. Rok hrambe osebnih podatkov se razlikuje glede na določila veljavne zakonodaje. V primeru, ko veljavna zakonodaja določa obvezne roke za hrambo osebnih podatkov, podjetje izbriše osebne podatke po poteku z zakonom predpisanega obveznega roka.

Dostopnost (X)