Dežurna služba: vodovodi: 041 625 191, pogrebna služba: 041 634 168 ...
Nov 17

Postanite uporabnik e-računa

Vse uporabnike storitev Komunale Tolmin d.o.o. obveščamo, da lahko z mesecem januarjem 2015 postanete naročnik E-računa (brezpapirni račun). To je račun, ki je izdan v standardni elektronski obliki in enakovredno nadomešča račun v papirni obliki. Računi so elektronsko podpisani s kvalificiranim digitalnim potrdilom izdajatelja, kar zagotavlja verodostojnost podatkov na E-računu.

 

POSTANITE UPORABNIK E-RAČUNA

Vse uporabnike storitev Komunale Tolmin d.o.o. obveščamo, da lahko z mesecem januarjem 2015 postanete naročnik E-računa (brezpapirni račun). To je račun, ki je izdan v standardni elektronski obliki in enakovredno nadomešča račun v papirni obliki. Računi so elektronsko podpisani s kvalificiranim digitalnim potrdilom izdajatelja, kar zagotavlja verodostojnost podatkov na E-računu. E-račun je izdan v obliki XML, ki je namenjena za nadaljnjo računalniško obdelavo in v obliki PDF namenjeni za vpogled ali v primeru potrebe za izpis računa. V kolikor se nanj naročite v vaši spletni banki, ga lahko poravnate z enim samim klikom. Elektronski račun pa lahko prejemate tudi v primeru, da niste uporabnik spletnega bančništva in ga želite namesto v papirni obliki prejemati na vaš elektronski naslov, kjer lahko zlahka spremljate tudi arhiv vseh vaših prejetih računov.

Prednosti za prejemnike e-računov so:

· hitra in praktična priprava plačilnega naloga (z enim klikom),

· manj napak in prihranek časa,

· pregled nad prejetimi in plačanimi računi v bančnem programu,

· e-arhiv (dolgoročno hranjenje podatkov na enem mestu),

· ohranjanje zdravega okolja in manj onesnaževanja.

Prijava na prejemanje E-računov je brezplačna, plačilo prejetega E-računa pa banke obračunajo po istem ceniku kot za navadno plačilo položnice preko spletne banke. Na prejemanje E-računov se lahko prijavite:

· neposredno v vaši spletni banki z oddajo elektronske vloge za e-prijavo. Med izdajatelji poiščite Komunalo Tolmin d.o.o., v polje ID referenca izdajatelja pa vpišite 13-mestno sklicno številko (glej sklicno številko na računu) ali

· s prijavo na Komunala.info (navodila za registracijo v Komunala.info imate objavljena na naši spletni strani www.komunala-tolmin.si. Spletna aplikacija je namenjena tudi spletni oddaji stanj vodomerov, spremljanju porabe, prejetih računov itd…) ali

· z izpolnitvijo vloge za izdajo E-računa (priloga dopisu).

V kolikor bi se želeli odjaviti od prejemanja E-računov, lahko to storite kadarkoli v vaši spletni banki ali na Komunala.info oziroma eracuni@komunala-tolmin.si. Dodatne informacije glede naročila na E-račune dobite na omenjenem elektronskem naslovu ali na telefonski številki 05 38 19 320/325.

Tolmin, december 2014

Direktor:

Berti Rutar, univ. dipl. inž.

Priloga: vloga

 

Dostopnost (X)