Dežurna služba: vodovodi: 041 625 191, pogrebna služba: 041 634 168 ...
Obvestila
Apr 17

Vzdrževanje interne vodovodne napeljave zaradi prekinitve uporabe pitne vode v času epidemije COVID-19

Zaradi prekinitve dejavnosti v času epidemije COVID-19 se je uporaba pitne vode v številnih objektih zmanjšala ali povsem prekinila. Posledica je zastajanje vode v interni vodovodni napeljavi. To lahko poveča tveganje za zdravstveno neustreznost pitne vode tudi v kasnejšem obdobju, ko se bodo razmere normalizirale.

Z namenom, da bi se izognili težavam pri zagotavljanju skladnosti in zdravstvene ustreznosti pitne vode, ko se bo delo ponovno pričelo, lastnikom, upravnikom in odgovornim osebam objektov priporočamo, da do vzpostavitve običajnih razmer poskrbijo za osnovne preventivne ukrepe.
Svetujemo, da poskrbite, da se voda v interni vodovodni napeljavi popolnoma izmenja vsaj v periodi 7 dni.  To storite z uporabo vode v WC kotličkih in z odprtjem vseh pip vsaj do stabilizacije temperature.

Pred ponovnim pričetkom dejavnosti v teh objektih vam svetujemo, da vzpostavitvi ustreznih higienskih ukrepov v interni vodovodni napeljavi posvetite posebno pozornost.

Priporočila lastnikom objektov je Nacionalni inštitut za javno zdravje 15. 4. 2020 objavil na svoji spletni strani (POVEZAVA).

Dostopnost (X)